OVAK (Orthopedische Voorzieningen Aan Confectieschoeisel) of SOS-(Semi Orthopedische Schoenen) zijn confectieschoenen, welke door middel van aanpassingen veranderd worden voor uw voeten. Het eerste paar schoenen dient aangevraagd te worden met een verwijzing van de orthopedisch chirurg, reumatoloog of revalidatiearts, voorzien van "een hele duidelijke medische indicatie". Bij deze verwijzing zullen wij een prijsopgave toevoegen en opsturen naar uw verzekering om vervolgens een machtiging te krijgen voor het leveren van deze aanpassingen.

Voor een vervolg aanvraag kunt u terecht bij uw huisarts of in sommige gevallen mogen wij het zelf aanvragen zonder verwijzing.

Bij OVAK-schoenen moet de schoen door de consument zelf betaald worden. De aanpassingen zoals: hak- zool verhoging (vanaf 4 cm) of afwikkelbalk, worden door de verzekering betaald. Hiervoor is men dan géén "eigen bijdrage" verschuldigd. Dit kan men dan meerdere keren per jaar vergoedt krijgen b.v. voor een paar zomer- en winterschoenen.