Onze historie gaat terug tot 1840, de voorouders van de huidige familie Flipse waren in Arnhem ook al werkzaam als schoenmaker. De huidige eigenaar van Flipse Schoenen, de heer G.A.M. Flipse, inmiddels de 5e generatie die nog steeds schoenen maakt, vertelt dat: Zijn voorouders zijn begonnen in de Nieuwstraat, daarna zijn ze naar Koningstraat 90 verhuisd.

In 1909 heeft zijn opa aan de Koningstraat 10 met daarachter een werkplaats voor hoofdzakelijk maatschoenen. In 1978 heeft hij samen met zijn toekomstige vrouw, de schoenmakerij en schoenwinkel van zijn ouders overgenomen, omdat zijn vader plotseling was overleden. In 1980 hebben wij onze 1e verbouwing gedaan. Wij hebben destijds de winkel aan de binnenkant vernieuwd, omdat we de gevel nog niet durfde aan te passen. Dat hebben we uiteindelijk in 1985 gedaan.

In 1993 hebben we de mogelijkheid gekregen om onze werkplaats en magazijn achter de winkel van de Koningstraat, af te breken en opnieuw op te bouwen. Toen deze verbouwing in juli 1995 klaar was hebben we onze winkel verplaatst en geopend aan de Beekstraat 109. Dit pand stond precies “achter” onze oude winkel.

Tot maart 2018 hebben wij daar onze orthopedische werkplaats en winkel, in gespecialiseerde pasvorm schoenen, gehad.

Daar de heer Flipse nu de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt en er geen opvolging is: “In de zin van, het overnemen van ons bedrijf” zoals wij, dat 40 jaar hebben gedaan. Hebben wij besloten om de winkel op te heffen. De heer Flipse heeft een overeenkomst gesloten met Livit Orthopedie en gaat hen de komende tijd nog helpen om zijn klanten aan Livit over te dragen. Daar hij zich de laatste jaren had toegelegd op het leveren van vooral de Semi Orthopedische Schoenen (SOS) zal hij deze werkzaamheden bij Livit proberen voort te zetten en zal Livit vooral de levering van de Orthopedische Schoenen (OS) op zich nemen. Zijn vrouw Mw. C.B.H. Flipse-Jansen gaat samen met Mw. W. Jansen-van Veen bij Livit de pedicurepraktijk voorzetten zoals deze ook al in de Beekstraat bestond.

Van 15 juni tot 15 oktober 1879 heeft een van zijn voorouders "G. Flipse" meegedaan aan een internationale wedstrijd te Arnhem van de Nederlandse en Koloniale Nijverheid en een oorkonde ontvangen voor deelname hieraan. Hij heeft toen een werkstuk in moeten leveren en daarmee een prijs gewonnen.

Bij Koninklijke beschikking Hofleverancier, G. Flipse en Zonen heeft voor de vijfde keer het predicaat Hofleverancier gekregen: Op 2 augustus 1894 door de Koningin-Weduwe Emma. Op 31 augustus 1903 door Hare Majesteit de Koningin Wilhelmina en Op 19 april 1910 door Prins Hendrik. Op 24 april 1989 heeft Hare Majesteit Koningin Beatrix, voor 25 jaar, het hofleverancier schap toegekend aan de heer en mevrouw Flipse persoonlijk. In 2014 hebben we verlenging hiervan gekregen door Hare Majesteit Koning Willem-Alexander.